Aanrader!!

Gisteren zag ik de practicles spelen. 5 singer-songwriters die elkaar helpen hun liedjes zo mooi mogelijk te uit te voeren. Los van elkaar behoren ze al tot de beste liedjes schrijvers van dit land maar in de arangementen die ze van elkaars liedjes maken, trekken ze het geheel naar een hogere macht. Meer dan de som der delen in het kwadraat.

Het is gelijk duidelijk dat deze mensen weten wat hun beste liedjes zijn. Deze mensen luisteren naar elkaar. Zijn elkaars fan. Ieder nummer heeft iets apparts. Zonder drums, alleen piano, cello, piano, gitaar en vocalen tot soms wel 5 stemmig. Lachend...

Je denkt, dit nummer ken ik! Je krijgt het gevoel dat deze songs altijd al in de lucht hebben gehangen en door deze mensen zijn geplukt. Dat ze voort komen uit een soort van kosmisch bewustzijn waar we allemaal deel van uitmaken. Deze mensen hebben op zijn minst een gedeelte van hun hart aan de duivel verkocht. Kan dit straffeloos? Harmonisch optimaal, melodisch warm en zonder krullen, wendingen met een doel, arrangementen met een ziel. Het klopt.

En daar zit je dan. Zonder weerstand te kunnen bieden word je een ideale wereld in gezogen en daar heb je kippenvel tot je huid gaat jeuken. Je staat helemaal in de fik. Wie wil dat nou niet.

Een aanrader dus

Groeten

Merel